na allegro masz pełno pokrowców poszukaj sobie. Za dużo mniejszą kase autko bardzo fajne
Octavia 1.9 TDI DSG - kupić krajówkę czy sprowadzić?
Zwiń
X
-
Octavia 1.9 TDI DSG - kupić krajówkę czy sprowadzić?
Witam,
Koledzy jestem od dziś na forum i wszystkich gorąco pozdrawiam:-). A to dlatego gdyż zamierzam kupić Octavie 2, 1.9TDi+DSG, mam ofertę:
Musze tam zrobić przeglad 120kkm + rozrząd + olej w DSG =3000pln w ASO.
Byłem i oglądałem, OK, tylko martwi mnie 1 rzecz: ESP. (Jest tylko ASR)
Czy to jest naprawdę tak potrzebne?
Kierując się ruchami UE to ESP za 10 lat będzie nawet w ciągniku rolniczym:
Poradźcie, co sądzicie na temat tego egzemplarza O2, ceny i tematu ESP?
Dziękuje i pozdrawiam.
p.s. Jeśli temat jest OffTopic proszę przeniesienie na :
Portal użytkowników Skoda Octavia Strona Główna » Handel i usługi » Ogłoszenia drobne – Giełda kupię/sprzedam » Czy znacie tę Octavie? Czyli opinie o autach z ogłoszeń!!Garfield
1.9TDI+DSG
-
-
ESP to system kontroli trakcji czy sie przydaje ( ja mam bez i jakoś jeżdżę ) dzisiaj testowane skoda vs audi - ma swoje plusy cieżko wyprowadzić samochód poza zaplanowany tor jazdy. Minus wg. mnie usypia kierowce co do jazdy innymi pojazdami, system może dużo to prawda ale bez niego tez można jeździć. Co do DSG ( nie wypowiem się ).
Czy kupić wg mnie jeżeli masz pewność że tylko to do roboty - TAK KUP. Autko BARDZO ładne.
( czy krajowy czy sprowadzany - to zależy od tego ile za ile i jaki stan ). Czasami krajowy mimo że opcja tańsza będzie lepszy niż sprowadzony opcja full.Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 7Garfield7przeglad 120kkm + rozrząd + olej w DSG =3000pln w ASO
brakiem ESp bym się nie przejmował- bardziej się przydaje w kombiaku :szeroki_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
esp to nie problem tylko ta octavia długo stoi juz ja widziałem pare razy okazy schodzą na pniu podjedz przed kupnem do serwisu skody lub vw bo zakupy na oko czasami rozczarowują i zrób przegląd dobrze ci radze jak nie masz gwarancji omijał bym aso szerokim łukiem znajdź zaufanego mechanika to za rozrząd oleje i filtry nie zapłacisz więcej jak 1500zł z czesciam :wink:
ps sprawdź koło dwu masowe w i turbinę
Komentarz
-
-
7Garfield7, jeżdżę już 17 lat bez ESP i nie było sytuacji w której by mi musiało pomóc. Więc chyba się da jeździć. Zresztą w tych rocznikach ESP wymagało dopłaty o ile pamiętam 3500zł więc mało kto się na nie decydował.
A tak wogóle to podałeś link do 1.9TDI a nie 2.0TDI.
Coś marlena przebąkiwała o sprzedaży auta na forum. Ona ma 2.0TDI i DSG i śladowy przebieg.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 7Garfield7Kierując się ruchami UE to ESP za 10 lat będzie nawet w ciągniku rolniczym
DSG - jest świetne jeśli chcesz auto z automatem.
Co do tego auta (tego które podałeś) się nie wypowiem bo słabe te fotki.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Dziękuje za rady, koledzy.
Auto sprawdziłem elektr.miernikiem lakieru i jest w porządku, tapicerka i środek też jest ok. Troszkę porysowany lakier i kilka dziurek od kamieni, ale myślę że to normalne.
Pojade do serwisu EMIDA w Rudzie Śląskiej, myślę że sprawdza autko gruntownie i porządnie.
Co do DSG - chcę zaryzykować i spróbować lekkiego luksusu w aucie :-).
Temat uważam za zamknięty - autko kupuje na 99%.
Jeśli ktos chce mi coś doradzić - mile widziane sugestie dotyczące wszystkiego w temacie co sprawdzić samemu podczas transakcji kupna - prócz wizyty w ASO.
GarfieldGarfield
1.9TDI+DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jefryESP to system kontroli trakcji
Co do auta z ogłoszenia wydaje sie być o.k. . Przynajmniej ja nie widze nic podejrzanego na tych zdjęciach. Cena też myslę ze jest o.k.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez jefryESP to system kontroli trakcji
Co do auta z ogłoszenia wydaje sie być o.k. . Przynajmniej ja nie widze nic podejrzanego na tych zdjęciach. Cena też myslę ze jest o.k.
( ale rzeczywiście poprawna nazwa tak jak napisałeś walnąłem błąd ).Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
sorry za lekki oftop ale cos mi sie przypomnialo:
Czy w O1 dziala jakis system przy hamowaniu ktory zachowuje sie jak ESP?
Mialem kiedys sytuacje gdzie jedonoczesnie musialem wcisnac heble i ostro odbic w lewo, poczulem ze tyl "odlatuje" ale zanim zdarzylem odbic kiera szkodnik na momencie sie wyprostowal i tyl "wsunol" sie sam na rowno z przednimi kolami, te kola potrafia sie blokowac osobno rowniez z tylu czy jak?
Komentarz
-
Komentarz